Kako dan u toplicama može poboljšati vaše mentalno zdravlje i dobrobit

0
Rate this post

Suvremeni život sugerira pobjeđivanje rokova, online ured i kućno školovanje, kao i preopterećenost informacijama s brojnih stranica društvenih medija, a da ne spominjemo održavanje kuće urednom, kuhanje, sjećanje na tuširanje, kao i pokušaj održavanja društvenog života uz socijalno distanciranje. Vaš sadašnji način života vas najvjerojatnije opterećuje stresorima koji utječu ne samo na vašu tjelesnu građu, već i na mentalno zdravlje.

Pokušaj rješavanja brojnih potreba može ostaviti vaš um i tijelo ukorijenjenim u borbi ili bijegu. To se pretvara u probleme, poput nemogućnosti koncentracije, nemogućnosti odmora i osjećaja nervoze i depresije, pogledajte više – početna stranica. Ovi psihološki zdravstveni problemi, ostavljeni neliječeni, pokušavaju privući vaš fokus materijalizirajući se u još više fizičkih metoda, uključujući bol mišićne mase kao i upale, bolesti srca, kao i razne druge kronične zdravstvene probleme.

Dan u klubu zdravlja više nije samo luksuzan izlet u kojem uživaju bogati i slavni. Sve veći broj pojedinaca razumije važnost resetiranja vašeg tijela i uma koje pružaju današnji moderni tretmani u toplicama. Terapija u klubu zdravlja može vam pružiti zadovoljavajuće sredstvo za oslobađanje nakupljenog stresa iz vašeg tijela i profit koji vam slobodno vrijeme može pružiti kao dio vašeg zdravog načina života.

Što je tretman u toplicama?

Ako ste ikada prije čuli osobu kako kaže: “Trebam dan terapije u toplicama”, možda ste se zapitali: “Što oni rade u terapiji u toplicama?”

Tijekom drevnih rimskih vremena, terapija u toplicama bila je tretman temeljen na vodi koji je bio predviđen za kraljevske obitelji kako bi ponudio fizičko i duhovno iscjeljenje. Današnja moderna terapija u toplicama sastoji se ne samo od tretmana na bazi vode, već i od različitih vrsta masaža, koje se sastoje od tajlandske, dubinske masaže, masaže kamenjem, tretmana lica, tretmana tijela i još mnogo toga.

Što je tretman u toplicama?

Funkcija lječilišta ostaje ista – pružiti prostor u koji možete otići i opustiti svoje tijelo i um. Dnevna terapija u toplicama osigurava fizičko, mentalno i duhovno iscjeljenje koje je ključno za održavanje zdravog i uravnoteženog načina života, a također i za dug život.

Koje su zdravstvene i wellness pogodnosti odlaska u lječilište?

Zdravstvene prednosti odlaska u toplice su fizičke i psihičke. Zdravstvena lječilišta nude razne terapije, uključujući tretman masaže, hidroterapiju, tretmane lica, manikuru, terapiju stopala i također pedikuru, pokrivala za tijelo, aromaterapiju, kao i akupunkturu. Nekoliko dnevnih toplica također nudi refleksiju, jogu i pilates.

Svaka od ovih brojnih opcija liječenja pomaže vašem tijelu da se opusti i oslobodi nakupljenog stresa i tjeskobe, a također i stresa.

Spa tretman može dodatno poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti upale u tijelu, ali i pospješiti autoimunu reakciju organizma. Nadalje, odlazak u zdravstveni klub kako biste se opustili, ali i razmazili, može povećati vašu samopouzdanje, kao i poboljšati mentalnu kvalitetu.

Kako točno lječilište koristi vašem mentalnom zdravlju

Postoji nekoliko načina na koje je dan u medicinskim toplicama dobar za zdravlje i dobrobit, kao i za poboljšanje dugovječnosti. Dan pun slobodnog vremena i usredotočenosti na sebe može dodatno pozitivno utjecati na vaše psihičko zdravlje i wellness. Medicinski tretman u toplicama može pružiti sredstva za borbu protiv svakodnevnih čimbenika stresa koji su dio vašeg života i pomoći vam da održite tjeskobu kao i kliničku depresiju pod kontrolom.

Dan u toplicama može vam pomoći da obnovite duh i također omogućite području da vaš um ponovno dobije kvalitetu. U nastavku ćete sigurno pronaći pet načina na koje terapija u klubu zdravlja može pružiti prednosti vašem psihološkom zdravlju.

Borba protiv depresije

Medicinske lječilišta nude niz tretmana kao što su masaža, aromaterapija, kao i meditacija, a svi oni mogu pomoći u borbi protiv znakova i simptoma tjeskobe.

Terapija masažom može dovesti do čak 50% smanjenja razine stresa i tjeskobe, hormonskog agensa kortizola. Terapija masažom dodatno povećava proizvodnju serotonina i dopamina u tijelu. Oboje su prirodne kemikalije koje stabiliziraju raspoloženje i pružaju potpuno prirodno poboljšanje raspoloženja “stvarno se osjećam dobro”. Tretman masaže može smanjiti fizičke znakove i simptome depresije, kao što su nelagoda u zglobovima i ukočenost mišićne mase.

Aromaterapija, bilo da je pridonijela tretmanu masaže, ljekovitim kupaonicama ili uključivanjem potrebnih ulja kroz difuzor, također može pomoći u ublažavanju simptoma tjeskobe. Blagotvorna vitalna ulja uključuju ylang-ylang, muškatnu kadulju, sandalovinu i bergamot, da spomenemo samo neke.

Refleksija, kao dio spa iskustva, potiče fokus na trenutak ovdje i sada. To obično pomaže u rješavanju sklonosti pojedinaca koji se bore s kliničkom depresijom da se zadrže na prošlosti. Refleksija također povećava zadatak lijevog frontalnog režnja, što potom podiže osjećaje pozitivnosti.

Provodeći dan uživajući u ovim tretmanima, ili bilo koje druge koje zdravstveni klubovi nude kako biste se razmazili, a dopuštanje nekom drugom da se brine o vama sigurno će poboljšati vaše stanje uma, kao i stvoriti dodatna pozitivna očekivanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime