Razlika između zdravlja i dobrobiti i također zdravlja

0
Rate this post

Pojedinci obično koriste pojmove zdravlje i zdravlje kao sinonimi, ali pojmovi imaju različita značenja. Glavna razlika između zdravlja i zdravlja je u tome što je wellness cilj, kao što je wellness aktivan proces njegovog postizanja. Zdravlje se odnosi na stanje u kojem je fizičko tijelo bez bolesti, dok wellness opisuje opću ravnotežu fizičkog, socijalnog, duhovnog, emocionalnog, intelektualnog, ekološkog kao i radnog blagostanja osobe.

Dobrobit se postiže kada netko teži ravnoteži u svom životu stalnim odabirom kako bi poboljšao svoje zdravlje, kao i ispunjenje. Zdravlje izravno utječe na ukupno zdravlje.

Zdravlje na radnom mjestu unapređuje dobrobit članova osoblja, a također povećava krajnji rezultat organizacije. Razvijanje kulture zdravlja na radnom mjestu kao i dobrobiti podiže i održava moral radnika, spa-sport, poboljšava živote radnika i pomaže u postizanju ukupnog uspjeha tvrtke.

Što je zdravlje i dobrobit?

Što je zdravlje i dobrobit?

Zapravo ste vjerojatno čuli da se pojmovi zdravlje i dobrobit uzimaju u obzir, obično recipročno. Mnogi ljudi u našem društvu koriste ove riječi kao da označavaju istu stvar. Međutim, zapravo postoje neke ključne razlike između njih dvoje. Razumijevanje razlike između wellnessa i wellnessa može vam pomoći da postignete kvalitetu svojih ciljeva, stvorite strategiju koja ima smisla za vas, kao i da počnete graditi kvalitetu života koja je održiva i koju možete činiti cijeli život.

Dakle, koja je razlika između wellnessa i zdravlja? Zaronimo odmah.

Definicije zdravlja kao i zdravlje

Zdravlje i dobrobit je izvrsno područje za početak vašeg puta prema zdravlju. Ipak, važno je ne zbuniti oboje. Moguće je biti u idealnom zdravlju, ali ne dodatno iskusiti potpuno zdravlje. Zdravlje je sastavni dio dobrobiti, no zdravlje je sveobuhvatni cilj kao i interes za sve dijelove vašeg života.

Wellness
U prošlosti se zdravlje definiralo kao nedostatak bolesti ili nesavršenosti, iako je definicija zdravlja zapravo proširena tako da uključuje i zdravo i uravnoteženo stanje uma.

Zdravlje je dodatno usredotočeno na vaše fizičko tijelo i koliko ono dobro funkcionira – ili ne. Vaše zdravlje i wellness uključuje metodu koju konzumirate (vašu prehranu), kako točno pokrećete svoje tijelo (vježbanje), kao i odsutnost teških ili kroničnih stanja.

Wellness. Interpretacija zdravlja je aktivna ideja koja definira zdrav način života i postizanje cjelokupne sposobnosti. Wellness se više bavi stilom života koji proizvodi dobrobit. Wellness način života je praktičan bilo da imate najbolje zdravlje ili se borite s dugotrajnom bolešću. Wellness ima veze sa svim aspektima vašeg života, također– vašim tijelom, vašim poslom, vašim odnosima, vašim emocionalnim životom i još mnogo toga.

Zajedno, wellness i wellness mogu vam pomoći da postignete vrhunsku kvalitetu wellnessa. Osobita koncentracija na zdravlje može vam pomoći da postignete zdravlje za cijeli život.

Koja je razlika između wellnessa i zdravlja?

Dok se zdravlje više fokusira na bolest, gene, kao i bolest (kao i, uz malo sreće, odsutnost zdravstvenih problema!), načelo zdravlja usmjereno je na iskapanje ravno u sva područja vašeg života kako biste neprestano tražili ravnotežu .

Na primjer, možete biti fizički sposobni i također bez kondicije, kako god vaše psihičko stanje bilo. Zdravstvena njega rješava svaki element života tako da uvijek možete postići poboljšano stanje zdravlja i blagostanja, a također i blagostanja.

Također možete imati fizičko zdravlje i dobrobit bez uživanja u fizičkom zdravlju. Čak i ako se ne bavite velikim problemom poput kardiovaskularne bolesti ili trčanja liječniku zbog bolova, a također i bolovi, to ne znači da je vaše tijelo dobro i uhranjeno.

Svi mi trebamo slijediti oba stanja kako bismo došli do mjesta gdje smo uistinu zdravi, uravnoteženi i dobro.

Primjeri zdravstvenih aspekata mogu se sastojati od genetike i nasljednih zdravstvenih problema, okruženja u kojem ste sazrijevali, lokalne hrane koja vam se nudi, kao i bilo koje vrste trenutnih teških ili trajnih zdravstvenih problema koje imate.

Primjeri wellness elemenata mogu uključivati namjerno konzumiranje i onoliko čisto koliko vam se čini emocionalno zdravim, odabir svakodnevnog premještanja tijela na radosne načine, rad na svojim brigama kako biste mogli iskusiti bolje odnose, kao i odabir posla koji održava vaše dobro- biti i utjecati na one oko vas na zdrave i uravnotežene metode.

Prije nego krenete poboljšati svoje blagostanje i zdravlje, može biti učinkovita metoda da dublje proniknete u prepoznavanje razloga koji stoje iza vaših ciljeva. Someti Postavljanje osobnih ciljeva i njihovo postizanje mogu se činiti pravim izazovom, tako da vam razjašnjavanje svrhe i namjere može pomoći da nastavite s tim.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime