Što je vježba?

0
Rate this post

To specificira tjelovježbu kao bilo koji fizički pokret generiran masom skeletnih mišića koji zahtijeva utrošak snage. Tjelesna aktivnost odnosi se na sve aktivnosti uključujući tijekom slobodnog vremena, za prijevoz do mjesta, kao i iz područja, ili kao dio posla pojedinca. Vježbanje umjerenog i snažnog intenziteta poboljšava zdravlje i dobrobit.

Popularni načini da budete energični sastoje se od šetnje, vožnje biciklom, vožnje kotača, sportskih aktivnosti, energične zabave kao i igre, a mogu se raditi na bilo kojoj razini vještine i za zadovoljstvo svih.

Dokazano je da normalna tjelesna aktivnost pomaže u zaustavljanju i upravljanju nezaraznim bolestima kao što su kardiovaskularne bolesti, moždani udar, dijabetes melitus kao i nekoliko stanica raka – www. Također pomaže u prevenciji hipertenzije, održava zdravu tjelesnu težinu i može poboljšati psihičko zdravlje, životni stil i dobrobit.

Koliko se samo tjelesne aktivnosti preporučuje?

Ti standardi i preporuke daju pojedinosti za različite dobne skupine i određene skupine stanovništva o tome koliko je tjelesne aktivnosti potrebno za trajno zdravlje.

To savjetuje: Za djecu mlađu od 5 godina.

Koliko se samo tjelesne aktivnosti preporučuje?

U 24-satnom danu, bebe (manje od 1 godine) trebale bi: biti fizički aktivan više puta dnevno na različite načine, posebno putem interaktivne igre na podu; više je puno bolje. Za one koji još nisu pokretni, to uključuje najmanje 30 minuta u osjetljivom okruženju (vrijeme u želucu) raspoređeno tijekom dana dok su budni; ne smije se svaki put ograničiti na više od 1 sata (npr. dječja kolica, visoke stolice ili privezana na leđima njegovatelja);.

Vrijeme prikaza se ne preporučuje.

Kad su manje aktivni, potiče se sudjelovanje u analizi i pripovijedanju s njegovateljem; I također. imaju 14-17h (0-3 mjeseca) ili 12-16h (4-11 mjeseci) kvalitetnog odmora, uključujući i drijemež. U 24-satnom danu djeca od 1-2 godine trebaju: uložite najmanje 180 minuta u izbor vrsta tjelesnih aktivnosti bilo koje snage, uključujući tjelesne aktivnosti umjerenog do jakog intenziteta, raspoređene tijekom dana; još više je bolje; nemojte biti vezani dulje od 1 sata odjednom (npr. dječja kolica, visoke stolice ili vezani na leđima njegovatelja) ili sjediti duže vrijeme.

Za djecu od 1 godine ne preporučuje se manje aktivno vrijeme prikazivanja (kao što je gledanje televizije ili videa, igranje video igrica). Za one u dobi od 2 godine manje aktivno vrijeme pred ekranom trebalo bi nestati od 1 sata; manje je puno bolje. Kad su manje aktivni, potiče se čitanje i pričanje priča s domarom; kao i. imati 11-14 sati kvalitetnog odmora, uključujući drijemanja, uz redoviti odmor i vrijeme buđenja.

U 24-satnom danu djeca od 3-4 godine trebaju: provesti najmanje 180 minuta u različitim vrstama vježbi za bilo koju vrstu snage, od čega je najmanje 60 minuta vježbi umjerenog do jakog intenziteta, raspoređenih tijekom dana; više je puno bolje; nemojte biti vezani dulje od 1 sata odjednom (npr. dječja kolica) ili sjediti duže vrijeme.

Vrijeme prikaza u sjedećem položaju trebalo bi nestati od 1 sata; manje je bolje. Kada sjedi, sudjelovanje u analizi i pripovijedanju s njegovateljicom je); motivirati; I također.
imati 10-13 sati sna vrhunske kvalitete, koji se može sastojati od drijemanja, s normalnim vremenom spavanja kao i vremena buđenja. Mladi i također tinejdžeri od 5 do 17 godina.

Moraju obavljati barem prosječno 60 minuta dnevno umjerene do snažne tjelesne aktivnosti, uglavnom kardiovaskularne, tijekom cijelog tjedna. treba integrirati kardio aktivnosti jakog intenziteta, zajedno s onima koje jačaju mišiće i kosti, najmanje 3 dana u tjednu, trebali bi ograničiti količinu vremena uloženog u sjedeći način života, posebice količinu vremena provedenog pred ekranom u rekreaciju.

Odrasli zreli 18– 64 godine, trebao bi raditi najmanje 150– 300 minuta aerobne tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta; ili najmanje 75– 150 minuta kardio vježbi snažnog intenziteta; ili ekvivalentnu kombinaciju zadataka umjerenog i jakog intenziteta tijekom cijelog tjedna. trebali bi također raditi zadatke jačanja mišića umjerenim ili boljim intenzitetom koji uključuju sve značajne timove mišićnog tkiva 2 ili čak više dana u tjednu, jer oni nude dodatne zdravstvene prednosti.

Može povećati aerobnu vježbu umjerenog intenziteta na više od 300 minuta;

ili raditi više od 150 minuta aerobne tjelesne aktivnosti jakog intenziteta; ili jednaku kombinaciju zadataka umjerenog i također snažnog intenziteta tijekom cijelog tjedna za dodatne wellness prednosti, mora ograničiti količinu vremena uloženog u manje aktivnosti. Promjena manje aktivnog vremena vježbom bilo koje snage (koja se sastoji od lagane snage) pruža blagodati za zdravlje, i kako bi pomogli u smanjenju štetnih učinaka visokog stupnja manje aktivnih praksi na zdravlje, svi odrasli kao i starije osobe trebali bi težiti vježbanju većeg od preporučenog umjerenog do snažnog intenziteta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime