Prednosti namakanja u vrućoj kadi

0
Rate this post

Bio je to dug, težak dan i odlazak u jacuzzi može biti upravo tretman koji vam je potreban da se opustite i pobjegnete. Osim što vam pomaže da se opustite, pokazalo se da kvalitetno provođenje vremena u hidromasažnoj kadi može donijeti i druge prednosti.

Bez obzira jeste li vlasnik hidromasažne kade ili koristite prednosti jacuzzija u svom klubu zdravlja, morate prepoznati neke ključne stvari kako biste maksimalno iskoristili svoje iskustvo jacuzzija – početna stranica. Allow's istražuje neke potencijalne zdravstvene dobrobiti odlaska u hidromasažnu kadu i također kada bi to moglo biti sigurnije izbjegavati.

Koje su wellness prednosti korištenja jacuzzija?

Moguće prednosti korištenja hidromasažne kade razlikuju se od osobe do osobe. Mnogo ovisi o vašem cjelokupnom zdravlju io tome kako ga koristite.

Ublažavanje tjeskobe. Jedna od najočitijih prednosti hidromasažne kade je mogućnost pomoći u oslobađanju od dnevnog stresa. Opuštajući učinak ugodne vode kao i aktivnost masaže mogu pomoći u ublažavanju fizičke, emocionalne, kao i mentalne tjeskobe.

Prednosti namakanja u vrućoj kadi

Ako želite, ovaj rezultat oslobađanja od stresa možete dodatno poboljšati tihom glazbom, slabim svjetlom ili aromaterapijom. Slobodno vrijeme mišića. Djelovanje tople vode i trljanja mlaznica vruće kade može biti pouzdano sredstvo za opuštanje, kao i smirivanje ograničene, napete mišićne mase. To može pomoći u smanjenju bolova i nelagode.

Hidraulična kadica prije vježbanja također može smanjiti rizik od ozljeda.

Poboljšani odmor

Prema studiji, lagana dokolica dobivena namakanjem u jacuzziju mogla bi vam pomoći da utonete u dodatni miran san. Starija studija Trusted Resource procijenila je lagano zagrijavanje tijela kao lijek za nesanicu kod starijih osoba. Istraživanje je bilo maleno i subjektivno, ali je otkrilo da vruće kupaonice oglašavaju dramatično dublji i dodatno opuštajući san.

Studija Trusted Resource iz 2012. razmatrala je učinke hidroterapije na tjelesne značajke i vrhunsku kvalitetu sna za osobe s fibromialgijom. Bilo je to malo istraživanje koje je uključivalo žene u dobi između 30 i 65 godina. Znanstvenici su zaključili da hidroterapija pomaže u poboljšanju kvalitete odmora zajedno s raznim drugim znakovima i simptomima fibromialgije.

Ublažavanje nelagode

Odlazak u jacuzzi može eliminirati neke vrste boli opuštanjem napregnutih mišića, zglobova i tetiva. Ako imate artritis, toplina i masaža mogu pomoći u smanjenju ukočenosti i oteklina koje uzrokuju bol. Voda održava vaše tijelo i također skida težinu sa zglobova, što pomaže u povećanju fleksibilnosti i niza aktivnosti. Neke od ovih prednosti možete dobiti iu ugodnoj kupki.

Puno bolje kardio zdravlje i wellness

Ležanje u hidromasažnoj kadi može vam povećati rad srca, kao i sniziti krvni tlak.

Prema studiji iz 2016., uranjanje u vruću vodu može imati “trajne” učinke na vaskularnu funkciju, kao i na krvni tlak. Autori studije preporučuju da lagana toplinska obrada može pomoći u smanjenju kardiovaskularnih opasnosti, kao i smrti, posebno među onima s ograničenom sposobnošću vježbanja. Prethodno istraživanje Trusted Resource otkrilo je da uranjanje u hidromasažnu kadu na 10 minuta može smanjiti krvni tlak te da je najvjerojatnije sigurno za većinu ljudi s liječenom hipertenzijom.

Pojačana osjetljivost na inzulin

Neki istraživači pretpostavljaju da redovito termalno liječenje u saunama ili toplim kupkama može povećati oslabljenu razinu osjetljivosti na inzulin i biti korisno za liječenje dijabetesa.

To bi trebalo izbjegavati jacuzzi?

Ako imate bilo kakvih briga u vezi s korištenjem jacuzzija, zaslužuje razgovor sa svojim liječnikom. Ovo je posebno bitno u sljedećim situacijama: Problem sa srcem. Namakanje u hidromasažnoj kadi može utjecati na srčani udar, ali i na visok krvni tlak. To bi moglo biti korisno za neke osobe s kardio problemima, ali bi moglo biti opasno za druge. Majčinstvo. Vrlo je lako doći do pregrijavanja dok ste trudni, što može biti štetno za vas i vaše dijete. Možda biste se također trebali kloniti hidromasažne kade ako imate:

Ozljede kože. Pričekajte dok posjekotine, otvorene rane ili osipi ne zacijele kako biste smanjili opasnost od upale, kao i infekcije. Smanjen krvni tlak. Ako ste skloni nesvjestici ili nesvjestici, vjerojatno biste trebali izbjegavati vruću kadu jer topla voda može još više sniziti vaš krvni tlak. Infekcija mokraćnog sustava (UTI). Izravna izloženost tople vode kada imate IMS može pogoršati vaše znakove i simptome.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime