Međimurska kuhinja - LifeClass - Sveti Martin
Русский

Međimurska kuhinja

Domaće, fino i neodoljivo

Iz naših starih etnografskih zapisa, starih više i od 150 godina, možemo mnogo toga saznati o našoj kulinarskoj baštini. Ovdje se jela jaka hrana s mnogo vrhnja, poprilično suhomesnatih proizvoda, krumpira i graha, a ta je hrana i masna. Specifičnost su tzv. slanine ili kosana mast, jela od divljači i riba te se može ustvrditi da u jela ulazi najmanje 200 namirnica, začina i mirodija. Ono što međimurskoj kuhinji daje posebnu draž, to su starinske namirnice kao što su heljda i proso.

Pikantne začine međimurske domaćice, po tradiciji, ublažavaju dodavanjem vrhnja u različita jela, a posebno u umake, čime dobivaju umake specifičnog, ugodnog okusa. Jela od mesa, s takvim umacima, obično se zovu temfanje, i tko ih je god kušao u originalnoj izvedbi, ostao je očaran.

Tradijska jela s daškom suvremenog dodira

Gastronomski rječnikom Resort predstavlja iznenađujuću kombinaciju autohtonih međimurskih jela s daškom suvremene kulinarike i internacionalne kuhinje. Široki raspon ponude zadovoljava i najzahtjevnijeg gosta. Gastronomija se temelji na domaćoj Međimurskoj kuhinji, no ponuda sadrži i brojna internacionalna i mediteranska jela koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Domaće uzgojene namirnice, pažljiva priprema hrane i tradicija i iskustvo kuhara ono su što daje posebnu čar svakom jelu pripremljenom u bilo kojem od restorana Resorta.