Koje su kondicijske i zdravstvene prednosti sportske aktivnosti?

0
Rate this post

Bavljenje sportom obično je izvrsno sredstvo za poboljšanje vaše kondicije i zdravlja. U nekim slučajevima nemate baš inspiraciju za trčanje na traci za trčanje ili u fitness centru, no poziv za bavljenje nekim sportom zasigurno bi vas natjerao na preseljenje. Iako bavljenje sportom nije zamjena za vašu tjelovježbu, možete pozdraviti mnoge prednosti koje će vam pomoći da ostanete na vrhu svog zdravlja i kondicije. Slijedi nekoliko kondicijskih i zdravstvenih prednosti prihvaćanja potpuno novog sporta.

Može vas učiniti boljim: Vježbanje pomaže u poboljšanju vašeg raspoloženja i smanjuje osjećaj stresa i tjeskobe, depresije i napetosti – WWW. Bavljenje sportom potiče promjene u nekim dijelovima vašeg uma koji kontroliraju tjeskobu, a također i tjeskobu. Pojačava osjetljivost uma na norepinefrin, kao i na serotonin, koji ublažavaju tjeskobu.

Osim toga, bavljenje sportskim aktivnostima potiče proizvodnju endorfina, za koje se smatra da aktiviraju pozitivne osjećaje i također smanjuju vašu percepciju nelagode. Kod pojedinaca koji su pod stresom i tjeskobom, tjelovježba za zdravlje i dobrobit, kao i sportske aktivnosti smanjuju znakove i simptome tjeskobe. Također pomaže pojedincima da budu dodatno upoznati sa svojim psihološkim stanjem. Inače, bavljenje sportom, posebno iz zabave, učinit će vas sretnijim.

Sport može pomoći u kontroli težine

Također možete poboljšati svoje osnovno zdravlje i dobrobit s poboljšanim gubitkom težine kada se bavite sportskim aktivnostima. Istraživanja su pokazala da je energičnost važan čimbenik u sagorijevanju masti. Da biste saznali odnos između smanjenja tjelesne težine i vježbanja, morate prvo procijeniti odnos između sporta i potrošnje energije.

Koje su kondicijske i zdravstvene prednosti sportske aktivnosti?

Tijelo ulaže energiju kroz apsorpciju hrane, održavanje tjelesnih funkcija kao što su disanje i rad srca, kao i kroz vježbanje. Dok smanjena potrošnja kalorija snižava metaboličku cijenu, redovita tjelovježba putem sportskih aktivnosti pospješuje vašu brzinu metabolizma, čime se sagorijeva više kalorija kako bi vam se pomoglo smanjiti težinu.

Sport je dobar za vaše kosti i mišićnu masu

Poput upisa u vrhunski klub zdravlja i fitnessa, bavljenje sportskim aktivnostima važno je za strukturu i očuvanje zdravih i uravnoteženih kostiju, kao i mišića. U kombinaciji s unosom proteina, sportske aktivnosti vam mogu pomoći u izgradnji mišićne mase i poboljšanju vaše fizičke strukture i sigurnosti. Kako starite, prirodno gubite mišićnu masu, ali to možete smanjiti vježbanjem prihvaćanjem bezrizične sportske aktivnosti. Osim toga, otkriveno je da sportovi s neobičnim udarcima, poput košarke i nogometa, poboljšavaju gustoću kostiju, što pomaže u sprječavanju slabljenja kostiju.

Poboljšajte svoje pamćenje i zdravlje mozga:

Jedan od razloga zašto se možda namjeravate pridružiti klubu kao što je zdravlje i kondicija za sportske aktivnosti je da poboljšate svoje pamćenje kao i zdravlje uma. Bavljenje sportom povećava rad vašeg srca, pospješujući cirkulaciju krvi u vašem mozgu. To potiče proizvodnju hormonskih tvari koje aktiviraju rast stanica uma.

Uparen s jogom, sport može zaštititi od dugotrajnih bolesti, a te se prednosti mogu vidjeti u učinkovitijem radu mozga. Pronađite DVD o jogi za početnike i također se pridružite svom regionalnom sportskom klubu za opću kondiciju i zdravstvene dobrobiti.

Sport može poboljšati zdravlje kože: Još jedna stvar koju možete naučiti o sportskim aktivnostima iz pozitivnih reklama za fitness i zdravlje je da one mogu poboljšati zdravlje vaše kože. Zdravlje i blagostanje vaše kože pod utjecajem je oksidativne tjeskobe, koja se javlja kada antioksidativna obrana prestane djelovati kako bi popravila oštećenja uzrokovana potpuno slobodnim radikalima u stanicama. Skromni sport povećava proizvodnju antioksidansa, koji aktivno štite stanice. Na sličan način, sport potiče protok krvi, što potiče prilagodbe stanica kože koje odgađaju izgled starenja.

Sportska aktivnost pomaže pri opuštanju, kao i poboljšanoj kvaliteti odmora: Svoju kvalitetu odmora možete dodatno poboljšati dosljednim bavljenjem sportom. Vježbanje iscrpljuje snagu, što potiče proces oporavka koji se odvija tijekom sna. Sport također povisuje tjelesnu temperaturu, a to pomaže poboljšanju kvalitete sna snižavanjem razine temperature tijekom sna. Jedno je istraživanje pokazalo da skromno bavljenje sportom 150 minuta tjedno može generirati čak 65% povećanje vrhunske kvalitete odmora.

Druge prednosti sportske aktivnosti:

  • Sport ima dodatne vitalne kondicijske i zdravstvene prednosti:
  • Sportska aktivnost je izuzetan način vježbanja članova obitelji
  • Sport vas pritišće da izazovete sami sebe
  • Sport vas izlaže usponima i padovima gubitka kao i pobjede
  • Sport može poboljšati vašu ravnotežu, kao i smanjiti opasnost od pada
  • Sport vam može pomoći da prestanete pušiti

Završna misao

Dobrodošlica u sport može vam pomoći da živite bolji život. Ako želite naučiti više o sportu i kako ga možete ugraditi u svoj život, svakako posjetite izložbu fitnessa i zdravlja za ideje. Bavljenje sportskim aktivnostima koristi zdravlju i dobrobiti vašeg srca, poboljšava zdravlje i dobrobit vaše kože, a također profitiraju i vaše kosti, dajući vam sigurnost koja smanjuje rizik od pada. Kako vam je bavljenje sportom pomoglo poboljšati život?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime