KAKO MEDSPA LIJEČENJE KORISTI ZA PSIHIČKO ZDRAVLJE I TAKOĐER ZA ZDRAVLJE

0
Rate this post

Sigurno smo se nadali prva dva tjedna boravka u kući. To nam je dalo vremena da provjerimo razne recepte za kiselo tijesto, oživimo (ili otkrijemo) ljubav prema biljkama i nanesemo maske za lice većinu dana u tjednu.

Godinu ili pol dana kasnije, a većina nas je ovdje, još uvijek gledamo pandemiju i pokušavamo pronaći ravnotežu usred svake male stvari koja se događa izvan naše kontrole. Iako ovo može biti privatan i nijansiran pothvat– vaš način suočavanja mogao bi se razlikovati od drugih – www.spa-sport.hr– i postoje neke stvari oko kojih se svi možemo pomiriti: pomoćna sredstva za terapiju u toplicama.

ŠTO JE TERAPIJA KLUBA ZDRAVLJA?

Dopustite da razgovaramo o tome zašto biste sami trebali provesti dan ili dva u toplicama i kako to točno pomaže vašem psihološkom zdravlju?

Jeste li iscrpljeni nakon najmanje društvene interakcije? Je li vaša vrhunska kvaliteta sna i učinkovitost najniža? Jeste li stalno uznemireni?

Ako ste zapravo pokušali na druge načine da ostanete oduševljeni, ali i zdravi i uravnoteženi, onda bi liječenje u toplicama moglo biti web poveznica koja nedostaje na vaše mentalno zdravlje i dobrobit, kao i zdravstveni cilj.

spa

Stoljećima su se dnevna spa rješenja koristila za opuštanje duhova i tijela. A budući da su razine stresa i tjeskobe neizvjesne, medicinske topličke terapije se promatraju u potpuno novom svjetlu– kao i zauvijek. Medicinska terapija je upravo ono što se čini: medspa terapije, rješenja za toplice, djelo. Vjerujte masažnim terapijama, tretmanima lica, oblogama za tijelo, kao i pilingima! Daju lijek protiv napetosti, migrene, bolova u leđima, umora i još mnogo toga.

Znanost iza ovoga

Provedeno je nekoliko istraživanja o tome kako terapije u toplicama pomažu našem psihičkom zdravlju i dobrobiti. Konkretno, medicinski tretmani u toplicama pomažu u smanjenju napetosti i razina tjeskobe u tijelu – a to može promijeniti situaciju ako kasnije želite izbjeći buduće probleme.

Trenutačno istraživanje pokazalo je da terapije u toplicama pomažu u ublažavanju znakova i simptoma depresije povezanih s bipolarnom bolešću, shizofrenijom i posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP).

Još jedna istraživačka studija pokazala je da tretmani u toplicama mogu pomoći u našem cirkadijalnom ritmu– unutarnjem satu tijela koji regulira cikluse spavanja i buđenja. Pomažući nam da održimo normalan tjelesni sat, vjeruje se da terapija u toplicama štiti od promjena stanja uma i depresivnih znakova povezanih sa stanjima poput bipolarnog afektivnog poremećaja i shizofrenije.

Sada se vjerojatno pitate kako medicinske toplice rade sav ovaj posao. Terapije u toplicama pomažu u podizanju razine serotonina i dopamina u tijelu – neurotransmitera koji reguliraju naše raspoloženje.

Još jedno moguće objašnjenje je da medicinski tretmani u toplicama mogu pomoći u povećanju protoka krvi. Ovo se na prvi pogled možda ne čini presudno, ali je zaista značajan čimbenik za psihičko zdravlje jer loša cirkulacija krvi može uzrokovati neravnopravnost u tijelu.

Još uvijek se istražuje kako usluge klubova zdravlja utječu na naše mentalno zdravlje i dobrobit, ali nema sumnje da je terapija u toplicama zapravo pomogla poboljšati stotine nebrojenih života diljem svijeta– kao što vam može pomoći da živite sretniji i zdraviji život!

Što terapija klubom zdravlja može učiniti za vaše mentalno zdravlje i zdravlje?

Vjerojatno smo svi u trenutku pandemije u kojem aromatične svijeće i glinene maske više nisu dostatni. Ako ste više nego spremni da vas nečije profesionalne ruke maze i ujedno oslobađaju od stresa, onda ste za poslasticu. Dan u dnevnim toplicama veći je od pukog uživanja – to može biti i vaša ulaznica za psihološki wellness oporavak.

Kako točno? Evo nekoliko načina na koje to možete iskoristiti:

Pomaže vam da se oslobodite stresa.

Ne postoji apsolutno ništa bolje od terapije dubinske stanične masaže koja bi vas vratila na planet, kao i pomogla nestati stresa koji se postupno razvija u vašem tijelu. Bilo da se radi o spa danu ili ranojutarnjoj masažnoj terapiji u vašem domu, terapije u klubu zdravlja uvijek su najbolja metoda za bijeg od napetosti, kao i tjeskobe.

Štiti vas od stresa i napada tjeskobe

Medicinski dan idealna je metoda za opuštanje uma, tijela i duha. To znači riješiti se čimbenika opasnosti od tjeskobe– poput nošenja ili čestog omeđivanja zvukova koji vam uzrokuju živce. A također, kada su dnevne spa terapije prilagođene vašim zahtjevima, one mogu biti najbolje sredstvo za izbjegavanje tjeskobe.

Ne zahtijevate od nas da vam kažemo da je stres glavni čimbenik za psihološko zdravlje i brige o dobrobiti kao što su depresija i tjeskoba– a također će terapija medicinskim lječilištima pomoći da se to spriječi.

Pomaže vam da se bolje odmorite i smanjuje učinke nesanice. Tko kaže da terapija u zdravstvenim ustanovama ne može pomoći pri spavanju? Bilo da se radi o kombinaciji aromaterapije i tretmana u toplicama, ili nasamo s nekim tko je specijaliziran za razne usluge lječilišta– dan proveden vani učinit će čuda jer će vam pomoći da svake večeri uhvatite prijeko potreban shuteye.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime