Spa-ing za mentalno zdravlje

0
Rate this post

ili Tjedan svijesti o mentalnom zdravlju, zamolili smo Savant Spyja da pronađe neka britanska lječilišta koja nam mogu pomoći da zaustavimo život koji nam skače po glavi U suštini postoje 3 faze mentalnog poremećaja: preventivna (samostalna briga o sebi i vrijeme za mene), situacijska (nazovite medicinskog stručnjaka) i oporavak (obično nakon teškog događaja, bolesti ili životne faze).

nemojte također oklijevati

Normalno, srednja faza nije kada želite provjeriti dan zdravstvene ustanove – idealno – WWW, svi bismo trebali uzeti normalno vrijeme da se opustimo prije nego što prevrnemo stranu. Ako stvarno osjećate da vam treba malo prostora ili da su trenutni događaji zapravo stvorili gomilu fizičkih i psiholoških poremećaja, nemojte također oklijevati – objavite slobodno vrijeme upravo sada. Srećom, u ovo doba pojačane svijesti o psihološkom zdravlju i blagostanju, postoje određena lječilišta koja su posebno namijenjena održavanju vašeg putovanja do psihološke dobrobiti.

Spa-ing za mentalno zdravljeUzimajući u obzir dane kada bi medicinski stručnjaci preporučili ‘ispijanje vode' za vaše ‘živce', dnevna lječilišta pružila su opuštajuće, njegujuće oaze u ludom svijetu. Danas su neka lječilišta zapravo integrirala mudrost alternativnog ili duhovnog zdravlja i wellnessa s liječenjima za smirenje živaca pozivajući stručnjake da pruže životnu obuku, tretman govora ili tehnike vraćanja ravnoteže kao što su meditacija, audio kupaonice ili terapija bojama i svjetlom.

Diljem svijeta postoje fantastična dnevna spa odmarališta s medicinskim i psihoterapijskim timovima, koja su prvenstveno luksuzna rehabilitacija za otmjene. Borgo Egnazia u Pugliji u Italiji, na primjer, nudi radionice hihotanja u svom mirnom medicinskom lječilištu. Sha Wellness Facility u Španjolskoj ima pauzu protiv stresa ili se možete uputiti u prekrasan Chiva-Som na psihofiziološke povratne informacije koje vam mogu pružiti dodatno znanje o okidačima stresa i nepovoljnim mislima.

Ako želite pobjeći od svakodnevice i usredotočiti se na svoje mentalno blagostanje, ovdje je naš izbor medicinskih lječilišta sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i odmarališta koja osim fizičkog održavaju i psihičko zdravlje.

Kako internetska veza između zdravlja crijeva i psihološke dobrobiti postaje sve važnija, međunarodna zdravstvena lječilišta koncentriraju se na prehranu, kao i na naturopatiju. U Ujedinjenom Kraljevstvu imamo mali, ali besprijekorno kreiran Homefield Grange koji nudi niz alternativnih terapija za ublažavanje stresa, zajedno s jogom, nordijskom šetnjom kao i biljnom ili sirovom hranom u divljini Ketteringa.

Puno opsežnija od tipičnog odmarališta u zdravstvenim ustanovama, ove izlete uspostavila je i razvila terapeutkinja, trenerica i životna instruktorica Fiona Arrigo. Možete rezervirati izravno određeno ili timsko odmaralište za emocionalno iscjeljenje, detoksikaciju i terapeutske programe koji mijenjaju život koje vode grupe kvalificiranih stručnjaka kao i vlakovi. Preuzmite rustikalnu privlačnost sa svježim cvjetovima, svjetlima svijeća, drvenom vatrom i brigom Arrigo Angel sobarica.

Možete otkriti pregledavajući

U nekim slučajevima za iscjeljenje je potrebno snažno iskustvo koje mijenja život i koje prisiljava na ponovno povezivanje s vašom vlastitom otpornošću. Medicinski spa špijuni trenutno su isprobali šaptanje konjima u Wiltshireu i Arizoni– što, za razliku od svog nježnog naziva, sugerira da zahtijeva susret s divljom zvijeri u malenom prstenu. Resurface je izgrađen na sličnim principima. Možete otkriti pregledavajući, isprobati vježbe joge osjetljive na traumu, psihoedukaciju, iskustveni timski tretman uravnotežen s pažnjom kao i vježbe joge.

Penninghame Refine bavi se osobnim rastom kao i promjenom, a vode ga psihoterapeuti, kao i životni treneri sa stručnjacima. Koraci 1 i 2 tečaja traju šest dana i nude bezrizičan prostor za internu istragu, kao i ponovno ožičenje ili nepovoljne uvjete, naspram zadivljujućih divljih pogleda jugozapadne Škotske.

Ovo čvrsto eko dnevno lječilište nudi puno plavog područja koje čisti um sa svojim atlantskim znamenitostima na vrhu litice– u kojima ćete najbolje uživati iz svoje osobne hidromasažne kade– zajedno s ayurvedskim tretmanima za stabilizaciju uma, srca i duše.

Ayurveda je 5000 godina staro indijsko wellness gledište koje razvija zdravstvene planove koji prihvaćaju masažu, medijaciju i prehranu kao reakciju na naše individualne tipove tijela. Uz samostalno prilagođena dnevna spa putovanja, gosti mogu uživati u jogi, kao i tečajevima meditacije dok gledaju u valove koji se ruše.

Ne morate ići preko M25 da biste dobili sigurnost. Ovaj novi tim odmarališta za svjesnost posvećen je alternativnom blagostanju i zapravo je proizveo trendovske oaze smirenosti u standardnoj londonskoj džordžijanskoj gradskoj kući. Predvodnik Inhabt Southwick u Paddingtonu uključuje mirnu knjižnicu, atrij za vježbe joge kao i pilates, pokrivač za refleksiju, šetnje zelenim površinama grada, aromaterapiju u sobi kao i izbor biljnih namirnica od njihovih partnera u Yeotownu. Srodno odmaralište, Queen's Gardens je zbog otvaranja luksuznog lijekaal spa, Inhale, kasnije ove godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime