Slovenščina

Koncept in arhitektura

U skladu sa holističkom filozofijom u kojoj um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži za održavanje zdravlja nastao je koncept za Hram Života. 

Koncept isprepliće autentične lokalne elemente i dijelove antropozofske filozofije koju je izumio Rudolf Steiner s LifeClass filozofijom koja nadahnjuje kvalitetan život kombinirajući  zdravlje i užitak. Na osnovu ovoga je poznati talijanski arhitekt Maurizio Favetta dizajnirao prostor novih termomineralnih bazena.

Za izgled novih termomineralnih bazena Termi Sveti Martin zaslužan je poznati talijanski arhitekt Maurizio Favetta - osnivač i kreativni direktor Kingsize Arthitects tvrtke sa sjedištem u Milanu koji je u suradnji s Međimurskim arhitektima Renoom i Vesnom Vrbanec iz tvrtke Dia d.o.o. ideju i concept proveo u djelo. 

Fontana mladosti

Život je rođen iz anorganske tvari – iz posebne mješavine elemenata stopljene u primordijalnu juhu (S. Miller & H. UREY) izrodio se prvi oblik života. 

Ovaj trenutak je zastupljen u dizajnu ˝Fontane mladosti˝, iz koje izlazi spirala koja predstavlja DNK odnosno oblik života koji proizlazi iz beživotnog atoma (element) kojeg predstavlja čelična kugla. 

Jedinstvena kombinacija elemenata velikih iscjeliteljskih svojstava čine termomineralnu vodu iz Termi Sveti Martin pravim eliksirom života. Zelena boja vode je boja živućeg odnosno ili "beživotne slike živućeg".

Spa & Sport Resort Sv. Martin
Odpri zemljevid