Slovenščina

Golf

Pravi golferi složiti će se da golf nije samo sport već filozofija i način života u kojem simbioza prirode i rekreacije posebno dolazi do izražaja. Vjerojatno niti u jednom drugom sportu ta ovisnost čovjeka i prirode nije toliko izražena. Slijedeće zlatno pravilo golfera možda najbolje opisuje stanje svijesti golfera spram prirode: „Shvaćam da golf igralište sa vremenom raste i razvija se. Drveća sa vremenom ne postaju manja. Obećavam da svoju frustraciju zbog lopte koja je završila u krošnji velikog drveta neću iskazivati na mladom drvcu ili grmu.“

Golf u Svetom Martinu svakako je oplemenio Međimurje na turističkoj karti Hrvatske. Uzevši u obzir i činjenicu kako je jedan od rijetkih terena izgrađenih na močvarnom, u gospodarske svrhe teško iskoristivom tlu, izostaje faktor devastacije okoliša čime zaslužuje prvi plus u eko kategoriji. 


Posebnost terena u Svetom Martinu svakako su grijani greenovi, teeovi od umjetne trave,grijanje pod nadstrešnicom i noćno osvjetljenje koji omogućuju igranje svih 12 mjeseci u godini 24/7 (i time spada u jedinstvenu grupu od 5 igrališta u Europi koji nude takvu ponudu). 

Ukoliko vremenski uvijeti postanu nepodnošljivi a temperatura daleko ispod nule, zaigrati možete „indoor golf“ i to na čak 36 svjetska terena uz pomoć najmodernijeg računalnog simulatora smještenog u golf kući. Možete se zateći u Međimurju, Portugalu ili Kaliforniji, stvar je odabira. Ili mašte!

Posebnosti golfa u Svetom Martinu

Za razliku od većine igrališta u Europi igranje na golf terenu Sveti Martin moguće je cijele godine. Natjecateljski golf igra se na natjecateljskim igralištima (Championship), a rekreativni na javnim (Public) igralištima. Naš teren s 9 rupa namijenjen je rekreativnom dijelu, a tokom godine će se organizirati turniri popraćeni sponzorima.

  • visinski razvedeni tereni s 9 rupa
  • grijani greenovi od umjetne trave
  • vježbalište početnog udarca (driving range) sa 20 mjesta
  • golf vježbalište sa školom golfa (putting i chipping)
  • golf klub s 3D simulatorom golfa sa 36 svjetskih terena, VIP salonom i trgovinom golf opreme

Spa & Sport Resort Sv. Martin
Odpri zemljevid