Hrvatski

Najbolje za Vas

Uvijek svježe

Tajna ukusnih i kvalitetnih jela ležu, osim u znanju kuhara, i o namirnicama koje se koriste. U Termama Sveti Martin imamo potpisane ugovore s lokalnim dobavljačima koji svakog jutra u restorane diljem resorta donose sviježe ubrano voće i povrće. 

"Međimurski OPG-ovi poznati su po pristupu koji se temelji na poštenju i kvaliteti, a upravo to su elementi koje smo prepoznali i koji su komplementarni sa našom vizijom poslovanja. Veselimo se suradnji od koje će svi profitirati, a najviše naši gost koji će jesti zdravu, svježu i lokalnu hranu, uzgojenu u neposrednoj okolici Resorta. Drago nam je što možemo biti akcelerator malog gospodarstva općine i županije, te na taj način raditi na poboljšanju lokalne zajednice.“ 

Branimir Blajić, generalni direktor

Zdrava ponuda jela

Kako bi svojim gostima ponudili ono najbolje u skladu s našom vizijom "Svijet zdravih užitaka", odlučili smo osmisliti neka tradicionalna jela na zdrav način. Ako ste ikada probali primjerice Međimursku gibanicu znate da je kalorična i teška, no ipak - ona je naša i mi je takvu volimo (čitaj obožavamo)! No ipak, u ponudi imamo i zdravu verziju Međimurske gibanice koja se pravi s manje kaloričnim korama i bez šećera, već s medom od agave. 

Mi vjerujemo da je zdravi način pravi način i zato vam dajemo na odabir.

Ako volite zdrava jela svakako vam preporučujemo da posjetite naš NOVI restoran s HEALTHY DINIG konceptom - Le Batat.

Što probati?

  • Krem juha od buče
  • Krem juha od vrganja
  • Smuđ s ratatuom od batata
  • Rižoto od batata
  • Biftek s povrćem
  • Pačja prsa s dinstanim crvenim kupusom
  • Teleči gazdnin odrezak s pole krumpirom
  • Cezar salata sa sejtanom i batatom
  • Cezar salata s batatom i piletinom
  • Zdrava Međimurska gibanica
  • Knedle od šljiva

Tradicionalna jela

Iz naših starih etnografskih zapisa, starih više i od 150 godina, možemo mnogo toga saznati o našoj kulinarskoj baštini. Ovdje se jela jaka hrana s mnogo vrhnja, poprilično suhomesnatih proizvoda, krumpira i graha, a ta je hrana i masna. Specifičnost su tzv. slanine ili kosana mast, jela od divljači i riba te se može ustvrditi da u jela ulazi najmanje 200 namirnica, začina i mirodija. Ono što međimurskoj kuhinji daje posebnu draž, to su starinske namirnice kao što su heljda i proso.

Pikantne začine međimurske domaćice, po tradiciji, ublažavaju dodavanjem vrhnja u različita jela, a posebno u umake, čime dobivaju umake specifičnog, ugodnog okusa. Jela od mesa, s takvim umacima, obično se zovu temfanje, i tko ih je god kušao u originalnoj izvedbi, ostao je očaran.

Ako volite tradicionalna jela svakako vam preporučujemo da posjetite naš restoran LeBatat i Međimursku večer u restoranima Mira i Vučkovec gdje možete saznati zanimljivosti o međimurskoj gastronomiji.

Što probati?

  • Meso z tiblice
  • Kukuruzni žganci s vrhnjem i slaninama
  • Pureća prsa na žaru i dinstani crveni kupus
  • Fileti smuđa u kukuruznom brašnu s krumpirom na bučinom ulju
  • Kukuruzna zlevanka

Činjenice o lokalno proizvedenim namirnicama

LifeClass Terme Sveti Martin
Otvori kartu