Hrvatski

Gastronomija

Zdravo i lokalno nikada nije bilo bliže. Bilo da želite zagriznuti u zdravi i hrskavi čips od jabuke, naručiti zdravu verziju tradicionalne međimurske gibanice, okusiti smuđa ovijenog u bučine koštice ili po prvi puta probati "meso z tiblice" - odabir je na vama. Kada tome pridodamo i čašicu međimurskog vina, zasigurno ćete ostati oduševljeni.

Najbolje za vas

Svakog jutra u Terme Sveti Martin stižu pomno odabrane namirnice iz lokalnog uzgoja koje su ključ kvalitetnih i ukusnih jela naših restorana.

Osim što imamo klasična tradicionalna jela, u ponudi je i veliki izbor zdravih jela kao što je primjerica zdrava Međimurska gibanica.

Ako do sada nikada niste, svakako vam preporučujemo specijalitete kao što je "sir z vrhnjem" ili "meso z tiblice".

Posebnosti

Restoran Le Batat

Dozvolite da vam predstavimo Le Batat - prvi HEALTHY DINING restoran na ovom području. U njemu možete isprobati vrhunska, zdrava i inovativna jela, pripremljena isključivo od lokalnih proizvoda. Le Batat vas čeka u Hotelu Spa Golfer.

Međimurska večer

Svakog se petka u resetoranima Mira i Vučkovec održava več tradicionalna ”Međimurska večer” na kojoj gostima prezentiramo međimursku kulturu, povijest i tradiciju. Osim što ćete se dobro najesti, naučiti ćete i nešto novo i zanimljivo.

Ukusne slastice

Slastice nikada nisu bile zdravije. Tradicionalna ili zdrava Međimurska gibanica, pita od batata, proteinski kolačići, domaće energetske pločice ili torta od sira samo su neke od slastice koje proizvodimo s lokalno proizvedenim namirnicama.

Preporučujemo

Smuđ u Le Batatu

Smuđ je riječna riba tipična za Međimurje. Kako bi približili lokalnu ribu svojim gostima, odlučili smo kreirati jelo koje kombinira lokalno i zdravo - bučine koštice u koje je obavijena riba.

Falat torta

Pitate se kako izgleda savršeni komad torte pripremljeni od domaćeg sira s dodatkom najukusnijih međimurskih bučinih koštica? Okusite ovu ukusnu slasticu koja će vam se rastopiti na jeziku i otkriti vam neke nove, nikad prije kombinirane namirnice. Na ovu smo tortu posebno ponosni.

Meso z tiblice

U vrijeme kada nije bilo hladnjaka i zamrzivača, meso se je čuvalo u soli ili masti. Tiblica je tradicionalna drvena bačva u kojoj se u slaninama čuvalo meso, koje bi po vađenju imalo specifičan okus.

Jela od domaće tjestenine

Domaća tjestenina ključ je za savršena jela kao što su primjerice krpice sa zeljem. Ovo je tipično jelo za Međimurje koje pravimo po tradicionalnom receptu, a možete ga probati u restoranu Le Batat.

Ideja +

LifeClass Terme Sveti Martin
Otvori kartu