Hrvatski

Biciklističke staze

Road 1

Ova staza provesti će vas kroz ravničarski dio Međimurja, uz rijeku Muru i uz samu granicu sa Mađarskom. Staza prolazi kroz granično mjesto Mursko Središće te kroz sami centar Čakovca, glavnog grada Međimurja. Na povratku u hotel staza ima jedan kratki brdoviti dio dok je ostali dio rute primarno ravničarski. Preporuka: voziti desni krug.

TEŽINA STAZE: 3/3
DUŽINA
: 83km  
UKUPNO USPONA: 1045m

Road 2

Staza koja u potpunosti ostaje u brdovitom dijelu ovog pitomog kraja pa smo je stoga nazvali “4 Brežuljka Međimurja”. Odlična i nezahtjevna ruta a opet na momente vrlo izazovna zbog kratkih i strmih uspona te isto takvih spusteva. Vinogradi, prekrasno uređene okućnice i pogled na okolne krajeve te vožnja po neprometnim malim i uskim cestama čini ovu stazu idealnom za početnike u cestovnom biciklizmu.

TEŽINA STAZE: 1/3
DUŽINA : 41km  
UKUPNO USPONA : 790m

Road 3

Lokalci zovu ovaj kraj hrvatskim Ardenima, a nakon ove staze biti će vam jasno i zašto. Izmjene različitih i lijepih krajolika, od brežuljkastih bregića pa do ravnica i šume, stalno se izmjenjuju i na kraju završavaju u hotelu. Predivna staza na kojoj se ima šta za vidjeti i odlična je staza za doživjeti sve ljepote ovoga kraja. Preporuka: voziti lijevi krug.

TEŽINA STAZE: 2/3
DUŽINA : 67km  
UKUPNO USPONA : 960m

Road 4

Preko100 kilometara ali svega 300-njak metara penjanja i to uglavnom na samompočetku obilježava i ocrtava jasno o kakvoj je ovdje ruti riječ. No ruta kojaprolazi predivnim ravničarskim područjem, uz dvije rijeke i uz umjetno jezerona rijeci Dravi upoznat će vas sa pitoresknim gradićima i seocima Međimurskogkraja.

TEŽINA STAZE: 1/3
DUŽINA : 103km  
UKUPNO USPONA: 1190m

Road 5

Odmah nakon polaska iz hotela čeka nas strmi uspon nakon kojeg slijedi dugačak ilijep spust u dolinu. Idućih 10-tak kilometara vozimo se kroz ravnicu da bi seubrzo vratili u “gorice” i laganim usponima i spustevima kroz pitome ipitoreskne brežuljke vratili na početnu točku. Staza koja otkriva svuraznolikost ovog prostora i staza nakon koje ćete jedva čekati novobicikliranje ovim krajem.

TEŽINA STAZE: 1/3
DUŽINA
: 45km  
UKUPNO USPONA: 590m

MTB 1

Lijepa ruta koja odmah nakon hotela kreće oštrouzbrdo po asfaltnoj cesti a zatim nakon panoramske ceste kreće spust u nizinute se vožnja nastavlja po makadamskoj cesti uz rijeku Muru. Skelarova hiža naruti odlično je mjesto za osvježenje, a nakon toga penjemo se nazad u “brege”gdje nas singletral na lokalnoj XC stazi vodi nazad u hotel. Nezahtjevna rutasa nekoliko strmih uspona idealna je za MTB početnike ali i one neštoiskusnije. 

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
DUŽINA : 37km  
UKUPNO USPONA : 630m

MTB 2

U svega tridesetak kilometara na ovoj ruti napravit ćete 800 metara visinskerazlike, a stalna izmjena tempa, uzbrdica i nizbrdica, asfalta, makadama išumskih puteva čine je izuzetno zanimljivom i uzbudljivom stazom. Na ruti ćeteproći pored nekoliko zanimljivih točaka koje svakako vrijedi posjetiti a savidikovca seže pogled na dolinu Mure, Sveti Urban i obližnju Sloveniju.

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
DUŽINA : 31km   
UKUPNO USPONA : 820m

MTB 3

Idealna ruta za početnike i rekreativce koje ćemožda prvi uspon malo ostaviti bez daha ali nakon toga kreće lijepi spust inakon toga još jedan uspon nakon kojega se spuštamo u ravnicu i u dolinu Mure.Negdje na pola puta nalazi se Skelareva hiža, mjesto za osvježenje uz samurijeku Muru. Ova ruta je tehnički prilično nezahtjevna i pogodna je započetnike u biciklističkom svijetu s iznimkom prvog uspona koji je relativnokratak ali strm. Napomena:Staza je pogodna za Trekking bicikle!

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 1/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 1/3
DUŽINA : 27km   
UKUPNO USPONA : 280m

MTB 4

Ruta koja se drži obližnjih brežuljaka oko hotelai gdje se cijelo vrijeme izmjenjuju kratki i strmi usponi te isto takvispustevi. Krećemo od hotela na brdo Jurovčak pa spust u Štrigovu, nadalekopoznato mjesto po vinarstvu i vinogradarstvu. Nakon Štrigove, penjemo se pomakadamskom putu do vidikovca te zatim vožnjom kroz vinograde dolazimo doSvetog Urbana. Povratak je preko Preklopa do startne i ciljne točke - ToplicaSveti Martin!

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
DUŽINA : 29km   
UKUPNO USPONA : 650m

MTB 5

Osvajanje najvišeg vrha neke destinacije oduvijekje bio prestižan cilj među biciklistima pa tako ova ruta vodi do najvišeg vrhaMeđimurja. Premda 344 metara nadmorske visine ne djeluje impozantno, staza iosvajanje Mohokosa svakako nosi gomilu MTB adrenalina sa sobom. Do vrha vodiasfaltni i makadamski put, a ruta nakon vrha vodi kroz šumarke i proplanke doŽelezne Gore. Povratak u Toplice Sveti Martin je po atraktivnoj “singlici” kojaće vam razvući osmijeh na lice.

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 2/3
DUŽINA : 29km  
UKUPNO USPONA : 650m

MTB 6

Ova staza je svakako staza za početnike u MTB-ukao i za trekking bicikle. Staza kreće sa strmim usponom nakon kojeg slijedilijepi spust u dolinu sa lijepim pogledom na Međimurje. Nakon kraće vožnje krozdolinu, ponovo se penjemo na brdo Jurovčak te po vrhu brda vozimo pored farmeJelena sve do Železne Gore i prekrasnih međimurskih vinograda nakon kojih sespustom po slabo prometnim asfaltnim cestama vraćamo natrag u Spa & SportResort Sveti Martin.

FIZIČKA ZAHTJEVNOST: 1/3
TEHNIČKA ZAHTJEVNOST: 1/3
DUŽINA : 20km   
UKUPNO USPONA : 400m